פנקייק בננה של ג’ונגלים

בננות ושוקולד זה חיבור טוב.

שניהם עשירים במגנזיום מינרל החיים. הם גדלים בג’ונגלים וביערות הפארמקלצ’ר של האינדיאנים מגדלים אותם זה לצד זה.

עד שהגעתי למרכז אמריקה פחות התחברתי לבננות. היה להן טעם דומיננטי וקצת משתלט. כשחייתי עם האינדיאנים של מרכז אמריקה גיליתי שבג’ונגל הן תופסות מקום של כבוד. שיערתי שהם כל כך חזקים בזכות הבננות שגדלות שם בכל מקום.

לנשנש בננה זה חביב, אבל לבשל עם בננות, זה עולם אחר ומרגש. אפשר לצלות אותן על הגריל, להכניס לתבשיל או לטגן. בננות משנות צורה, פותחות את הדמיון ונותנות כוח.

הנה מתכון לפנקייק בננות בחמש דקות. טבעוני, ללא גלוטן ובהמתקה טבעית. טעים, משביע מאוד ומהיר הכנה. הכמות ל 8 פנקייקס, ולשני סועדים.

מצרכים:

  • 1 בננה גדולה רכה (150 גרם)
  • 2 כפות סילן
  • 1/4 כפית מלח הימלאיה
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 120 גרם שיבולת שועל
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 150 גרם חלב שיבולת שועל/שקדים
  • 1/2 כפית חומץ תפוחים

אפשר וכדאי גם להוסיף:

  • כפית קינמון טחון
  • חצי כפית ג’ינגר טחון
  • כף שבבי קוקוס
  • גרידת תפוז

להגשה:

פירות יער, סירופ מייפל, אגוזים, קוקוס.

הכנה:

  1. מועכים את הבננה בעזרת מזלג.
  2. מכניסים את יתרת החומרים לבלנדר חזק ומערבלים לעיסה אחידה.
  3. מוסיפים את העיסה מהבלנדר לבננה, טורפים פנימה את התבלינים והתוספות שאוהבים.
  4. מחממים מחבת, משמנים בכפית שמן קוקוס ומכינים את הפנקייקס (במחבת גדולה אפשר שלושה או ארבעה בו זמנית). העיסה אמורה להיות מעט סמיכה.
  5. מגישים מיד.
    אני הנחתי בין שכבות הפנקייקס הלוהטים דובדבנים חצי קפואים. השילוב בין החם לקר ובין המתוק לחמוץ בתוך הפה הוא שילוב מרגש. אל תאמינו לי, נסו בעצמכם!

להצטרפות לקבוצת מסרים מן הקקאו : https://bit.ly/3LOKFRp

הגיבו לפוסט עם חשבון פייסבוק

רוצה לקבל את בלוג החופש שלנו?

עוד מאמרים

בלוג Yoga Dance

סירייה

מאחור היא נראתה לי ישראלית. שיער ארוך מתולתל, מעט יבש בגלל הקור וההבהרה. תהיתי אם היא מדברת עברית.

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ

"הכל חדש: השראה לחיים בחופש"