עננים

מהבוקר חיכיתי להודעת טקסט שמודיעה על ביטול, אבל היא לא הגיעה.

במקום זה הגיעה יעל, דודה מהמושבה עם שקית מלאה הפתעות לדורה.

קבענו שהיא תגיע לכאן ללמד אותי איך לשחק עם החתולה. זה זמן מה שדורה הפסיקה לשחק ורציתי לבדוק שהכל תקין.

"את בטוחה שתסתדרי בתחבורה ציבורית?" עוד קצת היססתי.

"כן, בטח. פעם בשעה."

ובכל זאת, מי יוצא מהבית בקלאון? אפוד מגן ואבטיח צונן, לא?

היא הגיעה, נאמנה למילה שלה.

"כשמכרתי את הרכב, הבטחתי לעצמי ששום דבר לא יעצור אותי. אני נאמנה להבטחה שלי לעצמי," היא סיפרה לי מאוחר יותר.

איך עברו ארבע שעות? לא ברור. גילינו שהחתולה תקינה, היא פשוט אוהבת לנוח. דיברנו על כלום ושום דבר, הכנו סלט תרד ופנקייק עננים יפני.

למשך כל הזמן הזה סגרתי את הטלפון ושמתי את רגשות האשמה על מצב טיסה.

בלי הצעות מחיר, דפי נחיתה, סטוריז או פוסטים שמספרים לכל העולם איזה כיף לי עכשיו וכמה הם מפסידים, לא חבל?

זה בסדר לעצור. כל כך בסדר.

שקט חדש נולד בתוכי. כל התעסוקה היתה אופן קיצוץ הסלט וההתלבטות של מה ילווה הכי טוב את הפנקייק עננים, ממרח שוקולד או סירופ מייפל?

"איך בא לי לצאת לחופשה, את לא מבינה כמה," אמרתי לה בעודנו מתענגות על העננים.

"כן, ברור." היא הבינה לליבי, לא פשוט לעזוב את החברים על ארבע.

"אבל רגע," עצרתי אותה פתאום, "משהו מוכר לי,"

לעסתי את התרד, התענגתי על הלימון הטרי וקיצוץ הירקות של יעל, שמבחין בפרטים הקטנים, שונה כל כך מהגס המוכר לי היטב. השולחן היה ערוך חגיגי, נר דלק במרכז השולחן.

ואז פתאום הבנתי. אני כבר בחופשה.

בתחושה.

ממש ברגע הזה, במרחב שנוצר בי פתאום. בלי לצאת לשום מקום, בלי לנסות להגיע.

אפשר לנסוע רחוק כדי לקבל את השקט הזה בלב, ואפשר גם לגלות שהוא היה שם כל הזמן, רק לא הבחנו בו.

 

מתכון לפנקייק עננים יפני (טבעוני, ללא גלוטן, מופחת סוכר)

 

לקערת השועל נכניס:

  • 2 חלמונים
  • תמצית וניל
  • 10 גרם שמן קוקוס
  • 30 גרם קמח שיבולת שועל (כל קמח אחר גם יעבוד כאן)
  • 20 גרם חלב שיבולת שועל (או כל חלב אחר שאוהבים)

לקערת הענן נכניס:

  • 2 חלבונים
  • כפית חומץ (אורז, תפוחים, מה שיש)
  • כפית סוכר קוקוס

הכנה:

  1. מקציפים חלבונים עם חומץ וסוכר.
  2. טורפים את תכולת קערת החלמונים לקציפה בהירה.
  3. שמים כף של קצף חלבונים לתוך קערת החלמונים כדי לפתוח אותה.
  4. מקפלים בזהירות את החלבונים עם החלמונים.
  5. מכניסים לשקית זילוף ומזלפים גבעות של קצף על מחבת חמה.
  6. הופכים בזהירות אחרי 2 דקות, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש לעוד 2 דקות נוספות.
  7. אוכלים כשהפנקייק חם.
  8. להשלמת החוויה: סירופ מייפל וטלפון על מצב שקט 🙂
הגיבו לפוסט עם חשבון פייסבוק

רוצה לקבל את בלוג החופש שלנו?

עוד מאמרים

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ

"הכל חדש: השראה לחיים בחופש"