השוקולד הראשון

ההתחלה היתה נוראית.

בניסיונות הראשונים באמירים, עוד הרבה לפני המהפכה הטבעונית, נצמדתי למתכוני בריאות שלימדו להכין מוס שוקולד טבעי, עם מעט מדי קקאו והרבה מדי תמרים.

בסוף הקיץ של 2009 הוזמנתי להשתתף בפסטיבל ערב של עסקים מקומיים בנהריה. רפרטואר השוקולדים שלי היה עדיין בסיסי, ולא ממש הבנתי מה זה דוכן. החלטתי להכין מוס שוקולד על בסיס אבוקדו ולמזוג לכוסות למי שירצה.

היקום התערב לטובתי כשאימא, אחי ואישתו החליטו לבוא לבקר אותי בדיוק באותו יום.

“מה ניסית לעשות כאן, לא הבנתי?” דרור אחי פתח את המקרר כמו תמיד וחיפש משהו מעניין. הוא איתר את קופסת המוס בעל המרקם הרופס והצבע הירקרק.

“אהה, זה? מוס שוקולד” נתתי לו לטעום. לא סיפרתי לו על המרכיב הסודי, אבוקדו.

לא חשבתי לרגע שהמנה צריכה להיות אסתטית ורצוי גם טעימה. זה גם לא עניין אותי. הדבר היחיד שריגש אותי היה השילוב בין אבוקדו, תמרים וקקאו שיוצרים ביחד דבר חדש, מוס שוקולד בריא.

אלא שיצא הגורל ואחי הגדול הוא קוסם של טעמים. הרעיון של שוקולד עם אבוקדו לא רק שלא הגעיל אותו, אלא אפילו סיקרן.

דרור היה המורה הראשון שלי לבישול של גדולים. כשהייתי בת שמונה הוא ניצח על ארוחות הצהריים שלנו רגע לפני שהתגייס לצבא ואז עזב את הבית. בכך הרחיב את הטריטוריה שהכרתי עד אז, חביתה ומלפפון חתוך, לאורז, שניצלים וקציצות. ההורים עבדו שניהם והמטבח היה כולו שלנו.

“איזה קקאו יש לך? תביאי עוד”, הוא הפשיל שרוולים ומיד ניגש למשימה. הוסיף המון קקאו, צבע וחיים, המתקה ותבלינים, קינמון, גרידת לימון, וניל ונגיעה של מלח.

בתוך כמה דקות מוס השוקולד האנמי הפך שמח וחגיגי מתחת לידיו הבטוחות. לפתע היתה לו אישיות, גאווה, צורה ואפילו טעם. האבוקדו עבר מהמרכז לשוליים. הקקאו המשובח תפס את מקומו הבוטח בחזית, כראוי למוס שוקולד, והתבלינים הוסיפו ממד של עומק לכל החגיגה. שהות נוספת במקרר ייצבה את המרקם.

לדוכן השוקולד הראשון שלי יצאתי חמושה במשפחתי. אמא ואשתו של דרור הסתובבו בין הקהל ודגו לקוחות כמו סנט פיטר. הן סיפרו לאנשים על שוקולד הקסם שהם ממש חייבים לטעום. אמא ליוותה כל לקוח באופן אישי עד לדוכן שלי ודאגה שהוא ירכוש את המוס. כל מה שנותר לי היה למזוג את היצירה לכוסות ולראות את הלקוחות מלקקים את האצבעות מבלי שידעו שהם בעצם אוכלים אבוקדו. להפתעתי עד סוף הערב, הכמות כולה נגמרה.

השוקולד רצה אותי יותר משרציתי אני אותו.

דרך השוקולד נפערה עבורי וכל שנותר לי היה לצעוד בה. מתכוני בריאות אנמיים הפכו לבסיס עליו הקמתי את היצירות המפוארות שלי. המצאתי מתכונים חדשים בשילוב מפתיע של תבלינים עם פירות. שברתי חוקים וקבעתי סטנדרטים חדשים של עונג מרוכז לתוך פרלין. פסיפלורה התמזגה עם צ’ילי ופירות יער חוללו עם שוקולד לבן. רציתי שכל העולם ידע, שוקולד יכול להיות גם בריא וגם טעים.

הגיבו לפוסט עם חשבון פייסבוק

רוצה לקבל את בלוג החופש שלנו?

עוד מאמרים

בלוג Yoga Dance

סירייה

מאחור היא נראתה לי ישראלית. שיער ארוך מתולתל, מעט יבש בגלל הקור וההבהרה. תהיתי אם היא מדברת עברית.

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ

"הכל חדש: השראה לחיים בחופש"