מעדן אגוזי לוז בשוקולד מריר

“למה שלא תכיני שוקולד עם אגוזי לוז?” היתה השאלה הקבועה של אמא שלי.

למה באמת? לא יודעת. אולי כי הכנתי שוקולדים אחרים באותה תקופה.

שלוש שנים אחרי שאמא נפטרה, בשנת 2018, פיתחתי את ממרח הזהב שלי, שמכיל 45% אגוזי לוז ביחד עם שוקולד רואו טבעוני.

“זה ללא ספק ממרח השוקולד הטעים בעולם”, קבע הלקוח הראשון שטעם אותו. הוא גם היה הבן של אחד הבכירים של עלית, כך שבטח ידע על מה הוא מדבר.

בין אם טעמתם את ממרח ויטלה או לא, הנה מתכון מעולה שאפשר להכין בדקות ספורות בבית. הרעיון של המתכון הוא הצפיפות של האגוזים, כשהשוקולד הופך לדבק שמחבר ביניהם. במקרה הזה האגוזים הם העיקר ולא השוקולד. אפשר כמובן להשתמש באיזה אגוזים או זרעים שרוצים, רק חשוב שיהיו באיכות גבוהה וטריים.

הכנתי עם המתכון עם שוקולד רואו בשיטת bean to bar שלי בהמתקת סוכר קוקוס ויצא מושלם. בתחתית המתכון תמצאו ורסיות נוספות לשוקולד מריר. מעולה למי שנמנע מסוכר, למי שנתקע עם עיסת קקאו בבית ולא יודע מה לעשות איתה, או לחילופין למי שרוצה להתחיל ולא יודע איך.

ואזהרה קטנה, השוקולד הזה כל כך טעים שקשה לעצור, לכן אני ממליצה בחום לשמור אותו לאירוע חגיגי, ולשלש את הכמויות מראש 😉

מצרכים:

  • 50 גרם שוקולד מריר 70%
  • 80 גרם אגוזי לוז קלופים ללא מלח.
  • נייר סנדביץ/ פרגמנט לשים עליו את השוקולד

הכנה:

  1. קולים את אגוזי הלוז, בערך 3 שעות בחום 100 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולד המריר במתקן בן מארי.
  3. בינתיים שוברים אגוזי לוז לגודל גס.
  4. מערבבים את השוקולד המריר עם אגוזי הלוז. השוקולד צריך בעיקר לכסות את האגוזים ולא לתפוס את ההצגה.
  5. משטחים ומהדקים על גבי נייר שעוונית ושולחים לפריזר לשבע דקות (בחורף אפשר פחות).
  6. חותכים בכל צורה שאוהבים.
  7. אוכלים בהנאה, ואם יש חברים אז ההנאה כפולה.

הערות:

  • אגוזי לוז יש לקלות במשך זמן ממושך, ועדיף בטמפטורה נמוכה. לממהרים אפשר לשים כל אגוז או זרעים- חמניות, שומשום, ואז הקלייה היא כעשר דקות בלבד.
  • אני הוספתי כמה חתיכות של דובדבן חמוץ מיובש שנתנו טוויסט מפתיע ורענן מדי פעם.

להכנת השוקולד:

שוקולד בסיסי אפשר להכין בבית ממצרכים שאפשר להשיג בכל מכולת קרובה:

  • 30 גרם סילאן/ מייפל
  • 28 גרם אבקת קקאו
  • 42 גרם חמאת קקאו/ שמן קוקוס

או, למי שיש עיסת קקאו בבית ואין לו מושג מה לעשות איתה,

  • 30 גרם סילן / מייפל
  • 52 גרם עיסת קקאו
  • 18 גרם חמאת קקאו

להצטרפות לקבוצה מסרים מן הקקאו: https://bit.ly/3LOKFRp

 

והנה התמונות לפי השלבים

  1. קולים את אגוזי הלוז

 

2. חותכים לחתיכות גסות

4. מערבבים עם שוקולד מומס בבן מארי

5. משטחים ומכניסים לפריזר לשבע דקות.

6. חותכים לפרוסות דקות ומזמינים חברים.

הגיבו לפוסט עם חשבון פייסבוק

רוצה לקבל את בלוג החופש שלנו?

עוד מאמרים

בלוג Yoga Dance

סירייה

מאחור היא נראתה לי ישראלית. שיער ארוך מתולתל, מעט יבש בגלל הקור וההבהרה. תהיתי אם היא מדברת עברית.

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ

"הכל חדש: השראה לחיים בחופש"