טראפלס שוקולד ורדים

מה האהבה הראשונה שלך?

לפני חמש עשרה שנה קיבלתי את מתכון השוקולד רואו הראשון שלי.

המתכון הזה עבר תהפוכות תוספות ושדרוגים, אבל הבסיס שלו נשאר אותו הדבר, ומלווה אותי בנאמנות בסדנאות שלי.

סוס מנצח לא מחליפים. וגם לא שוקולד.

אני משתפת את המתכון באהבה, בעיקר ללקוחות ששאלו מה עוד אפשר לעשות עם המשקאות המרפאים חוץ מאשר לשתות אותם.

במתכון הזה השתמשתי באבקה של הLOVE שמכילה ורדים, לבנדר, קינמון, יסמין והמון וניל בורבון.

אפשר להכין את המתכון עם כל האבקות ואם אין אפשר להשתמש באבקת קקאו איכותית רגילה שיש בבית.

מצרכים:

  • 1 כוס קשיו לא קלוי
  • חצי כוס תמרים רכים ומגולענים
  • 30 גרם אבקת משקה LOVE
  • 30 גרם שוקולד מריר 90%
  • קורט מלח איכותי (הכי טעים חצי גס אבל אפשר גם דק)
  • גרידת לימון ומיץ לימון (אפשר גם תפוז או ליים)

תוספות אפשריות:

  • כל מה שאוהבים. אגוזים, שקדים, חמוציות, קוקוס. יאללה בלגאן.

קחו בחשבון שהאבקות מכילות כבר תבלינים, אבל עוד קצת קינמון אף פעם לא מזיק 🙂

 

הכנה:

  1. במעבד מזון טוחנים את אגוזי הקשיו לפרורים.
  2. מוסיפים את התמרים עד שהופך עיסה אחת הומוגנית.
  3. בבן מארי ממיסים את השוקולד המריר.
  4. בינתיים בקערה נפרדת שמים כף של מים רותחים על האבקה ומערבבים לכדי משחה חלקה.
  5. מערבבים הכל: עיסת האגוזים עם השוקולד המומס והאבקה שהיא "משחה".
  6. מוסיפים את הלימון וכל התוספות שרוצים. ממש לקראת הסוף מוסיפים גם מלח.
  7. טועמים (זהירות לא לזלול הכל). אם צריך עוד מתוק מוסיפים מייפל או סילן.
  8. יוצרים עיגולים. אם יצא רך מדי מכניסים לפריזר לכמה דקות
  9. מגלגלים באבקת קקאו ואז מסננים להורדת שארית הקקאו. (בסדנה אנחנו מצפים בשוקולד אמיתי, זו טכניקה קצת יותר מורכבת, גם אבקת קקאו תעבוד כאן אחלה)
  10. מאכסנים בפריזר. מזהירה מראש שזה מאוד טעים וכדאי להכין כמות כפולה.

רוצה גם להצטרף לקבוצת המתכונים שלי, מסרים מן הקקאו? הנה כאן https://bit.ly/3LOKFRp

הגיבו לפוסט עם חשבון פייסבוק

רוצה לקבל את בלוג החופש שלנו?

עוד מאמרים

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ

"הכל חדש: השראה לחיים בחופש"