לקרוא בשוקו: מה ההבדל בין שוקו חם ושוקולטה?

פוסט שמטרתו לעשות סדר בין המשקאות והמונחים, וכולל מתכונים מרגשים בסוף.

שוקו חם (hot cocoa) הכוונה בד"כ למה שאנחנו מכירים בתור שוקולית. זוהי תערובת של אבקות, אבקת קקאו עם אבקת סוכר ואבקת חלב, בשילוב חומרי טעם וריח, חומרים מסיסים שמאפשרים להוסיף מים או חלב חם לערבב ולשתות מיד.

שוקולטה (hot chocolate) היא משקה שמבוסס על שוקולד אמיתי או עיסת קקאו בשילוב מים חמים או חלב. לכל תרבות יש את הגירסה שלה לשוקולטה. האינדיאנים שותים עיסת קקאו עם מים חמים ותבלינים המשתנים ממקום למקום. בגואטמלה שותים את הצ'וקולטה (או צ'וקאלטל) עם צ'ילי והל. במקסיקו עם קינמון ודבש. בקוסטה ריקה שותים מים חמים עם עיסת קקאו ללא תוספת תבלינים. משקה זה מגיע ללא סוכר ונאכל ביחד עם בננות מטוגנות.

אז, מה ההבדל?

בשוקו חם לרוב יש כמות עצומה של סוכר שמגיעה כבר בתערובת עצמה, לצד חומרים נוספים שאנחנו לא מכירים. צ'וקולטה מכילה לרוב רק שוקולד או עיסת קקאו ולכן היא נקייה יותר, אם כי לא תמיד יותר דיאטטית. הצ'וקולטה האיטלקית מכילה שמנת, חלב, שוקולד וקמח תירס.

בטקסי קקאו משתמשים בצ'וקולטה, עיסת קקאו עם מים חמים ותבלינים.

הבדל נוסף הוא בסמיכות ובהכנת המשקאות.

שוקו חם הוא לרוב דליל יותר מאשר שוקולטה. הסיבה לכך שהוא מכיל רק אבקות בעוד שוקולטה מכילה את כל תכולת פולי הקקאו, אבקה וחמאה גם יחד, מה שמקנה לה מרקם סמיך. הקורנפלור שבשוקולטה איטלקית הופך אותה אפילו עוד יותר סמיכה.

הכנת המשקאות:

שוקו חם מגיע בשיטת ערבב ושכח שאנחנו כל כך אוהבים במערב. כפית אחת עם מים חמים וחלב יקנו לנו את המשקה האהוב.

בשביל שוקולטה צריך יותר להתאמץ, אפשר לומר שכל ההכנה שלה היא טקסית. מהסיבה שבשוקולד יש חמאת קקאו, וכידוע שמן ומים הם לא חברים טובים. יש לייצר אמולסיה כדי שהם יתמזגו לנוזל אחד. האינדיאנים עובדים עם מקל ערבוב שנקרא מוליניו. במערב יש מקלות ערבוב מודרניים כמו בלנדר חשמלי או בלנדר מוט.

תהליך האמולסיה הוא שמקנה למשקה השוקולטה את המרקם המנחם שלו.

אז מה עדיף?

למי שקצר בזמן, עדיף לשתות שוקו חם. עם זאת, בהחלט עדיף להכין לבד את התרכובת או לרכוש תערובת אבקות נטולות סוכר כמו בסדרת המשקאות המרפאים.

למי שרוצה הכנה טקסית יותר אפשר להכין שוקולטה. בשביל זה נצטרך בלנדר יד או בלנדר חשמלי ועיסת קקאו או קקאו שמאני.

להצטרפות לקבוצה שקטה, מתכונים ומסרים מן הקקאו : https://bit.ly/3LOKFRp

מתכונים

אבקת שוקו ביתית:
  • 50 גרם אבקת קקאו אורגנית באיכות טובה
  • 10 גרם קינמון טחון
  • 10 גרם ג'ינג'ר טחון

הכנה:

  • מערבבים את האבקות היטב ומאכסנים במקרר בצנצנת זכוכית.
  • להכנת משקה יש לשים כפית גדושה מתערובת האבקות ולהוסיף מים חמים והמתקה לפי הצורך. אפשר להוסיף חלב, עדיף צמחי.
שוקולטה אינדיאנית:
  • 150 מ"ל מים חמים
  • 30 גרם עיסת קקאו, שוקולד 90% או קקאו שמאני

הכנה:

  • בתוך כוס שמים מחצית מכמות המים ואת עיסת הקקאו.
  • מערבלים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים את יתרת המים. ניתן להוסיף המתקה.
שוקולטה איטלקית: (טבעוני, 4 מנות)
  • חצי כוס שמנת קוקוס
  • 1 וחצי כוס חלב שיבולת שועל
  • 80 גרם שוקולד מריר 70%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קורנפלור (+ 2 כפות חלב שיבולת שועל להמסה)
  • 1 כף סוכר קוקוס

תוספות אפשריות:

  • ליקר (בייליס, אייריש קרים, גראן מרייה, רום)
  • תבלינים, קינמון ואפילו נגיעה של מלח.

הכנה:

  1. מביאים את השמנת עם החלב עד לסף רתיחה ומורידים מהאש.
  2. מוסיפים את האבקות ואת השוקולד המריר
  3. מאחדים בעזרת בלנדר יד.

להצטרפות לקבוצה שקטה, מתכונים ומסרים מן הקקאו : https://bit.ly/3LOKFRp

 

 

 

הגיבו לפוסט עם חשבון פייסבוק

רוצה לקבל את בלוג החופש שלנו?

עוד מאמרים

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ

"הכל חדש: השראה לחיים בחופש"